single's heart

Hadiah untuk sidia

Hadiah untuk sidia

Pernah tak anda mengalami situasi dimana anda keliru nak beli hadiah apa untuk pasangan ketika hari-hari istimewa bakal menanti? Yalah, takkan nak bagi hadiah sama sahaja kan. Anda perlu fikir hadiah apa yang mereka akan suka dan dapat menghargai setiap hadiah yang akan anda hadiahkan itu. Kadang-kadang ianya bukan sesuatu yang mudah untuk kita fikirkan terlalu lama. Walaupun mereka tahu ataupun tidak maksud pada setiap hadiah yang akan anda berikan itu, anda mesti memikirkan hadiah tersebut kena dengan keadaan dan hari tersebut.

 

albawaba.com

 

Tidak kiralah bagi lelaki ataupun perempuan, anda perlu tahu apa yang mereka suka seperti warna kegemaran, barang apa yang mereka inginkan, makanan kesukaaan ataupun banyak lagi yang anda boleh hadiahkan kepada mereka. Semua orang sukakan hadiah. Jadi, tak ada hal lah kalau anda bagi hadiah mahal ke murah itu belakang cerita. Sediakanlah hadiah itu dengan elok dan kemas menampakkan yang kita ini ikhlas nak bagi mereka. Tulis ucapan yang menarik dan boleh membuatkan sidia terharu pada kertas ataupun kad. Jika anda seorang yang rajin dan kreatif, anda boleh sediakan sendiri dan ianya menunjukkan yang anda ada usaha dalam menyediakan hadiah untuknya. Disini, saya nak kongsikan senarai hadiah dan maksud setiap hadiah itu sendiri.

 

Perhiasan

 

teeanding.com

 

Ini adalah hadiah mahal yang diharapkan oleh kebanyakan wanita. Maksud hadiah perhiasan adalah “Awak sangat bermakna bagi saya” dan dia komited untuk jangka masa panjang. Lelaki yang tidak mempedulikan hubungan yang komited tidak akan membelanjakan wang untuk hadiah mahal seperti perhiasan. Dia tidak akan membeli perhiasan untuk anda melainkan anda istimewa. Itulah sebabnya cincin perkahwinan anda harus berlian. Makna berlian adalah cinta selama-lamanya dan simbol keabadian. Maksud hadiah yang mahal seperti berlian adalah makna sentimental dan romantis yang tinggi. Lelaki akan mencadangkan anda dengan cincin berlian. Apa makna hadiah berlian? Jika dia memberi anda berlian, pastinya dia yakin bahawa hubungannya yang serius. Anda adalah calon untuk jiwanya dan mungkin menjadi isterinya suatu hari nanti. Jadi, pada para lelaki yang serius dengan hubungan anda, sediakanlah perhiasan kepada wanita idaman anda. Sidia pasti sangat terharu.

 

Pakaian

 

herstylecode.com

 

leslieannephotofinish.com

 

Tidak menjadi masalah jika anda ingin menghadiahkan sidia pakaian. Tapi pastikan anda sangat arif dalam pemilihan jenis  kain, rekaan, warna dan juga saiz pasangan anda. Banyak bertanya dan buat research untuk lebih berwaspada tentang pembelian pakaian. Takut pasangan anda nanti hanya simpan dirumah dan tidak pakai pun hadiah anda itu. Sekiranya anda ingin membeli pakaian juga, nasihat saya adalah meminta pasangan anda memilih citarasanya. Cuma ianya tidak jadi satu hadiah kejutan lah. Pakaian yang boleh anda sediakan seperti dress, blaus, seluar, skirt, scarf, tshirt dan banyak lagi. Jika cakap pasal pakaian, setiap jenis pakaian itu mempunyai maksudnya tersendiri. Sebagai contoh jika tudung maksudnya ingin sidia menutup aurat, jika maksud disebalik baju kemeja pula, ingin sidia kelihatan kemas.

 

Coklat

 

e-sante.fr

 

Hadiah coklat adalah baik untuk menyatakan “Saya suka anda”. Dalam hubungan baru, lelaki biasanya memberi anda coklat kerana dia tidak tahu apa lagi yang boleh diperolehi. Maksud hadiah coklat, dia suka anda dan hubungan anda baik, jadi dia ingin mengenali anda lebih banyak. Satu lagi makna hadiah coklat, dia cuba mencari kunci kepada hatimu. Coklat dan bunga terutamanya bunga mawar adalah hadiah romantis standard untuk wanita. Terdapat beberapa hadiah mahal untuk coklat. Jadi, pada para jejaka yang baru sahaja menjalani hubungan anda dengan teman wanita, anda boleh cuba hadiahkan coklat kepadanya.

 

Jam

 

pinterest.com

 

Adakah lelaki benar-benar suka hadiah mahal? Ya, cubalah memberinya jam tangan yang mahal. Bagaimana dengan gadis? Tidak syak lagi! Kedua-dua lelaki dan wanita suka jam tangan sebagai hadiah mahal, ia menjadikan anda mempunyai kelas dan gaya. Maksud hadiah jam tangan yang mahal, dia peduli tentang keyakinan diri anda, gaya keanggunan dan lebih serius tentang langkah hubungan anda yang seterusnya, mungkin lambang meminta anda membicarakan perancangan perkahwinan. Jika ia murah, masa itu emas, jadi hanya dapat membeli jam tangan biasa pun tidak ada masalah. Jam penggera, maksudnya anda harap sidia tidak insomnia atau tidak malas untuk bekerja pada waktu pagi.

 

Anak patung

 

ebay.in

 

Kebanyakan gadis suka anak patung sebagai hadiah. Anak patung kegemaran sebagai hadiah adalah anak patung jenis haiwan. Hadiah boneka yang popular adalah boneka beruang seperti teddy bear dan Winnie the Pooh, haiwan peliharaan atau anak patung kucing, dan lain-lain. Hadiah boneka biasanya dari lelaki yang sibuk dengan aktiviti atau kerjanya, jadi jika anda merindui dia hanya memegang dan mencium anak patung itu. Tetapi tidak begitu serius, saya tidak setuju dengannya. Maksud hadiah anak patung adalah untuk mengingatkan gadis anda tentang masa kanak-kanaknya yang manis.

 

Makanan

 

japannewsblog.centerblog.net

 

kuchnialidla.pl

 

Makanan adalah hadiah yang baik dari wanita jika dia memasak dan lelaki akan sangat berpuas hati mengenainya. Lelaki mudah suka wanita yang mampu memasak makanan yang sedap. Jika seorang gadis memasak makan malam yang lazat untuk anda, apakah maksudnya? Ia sangat mudah, maksudnya dia mahu mengenali anda lebih baik sebagai kawan atau pasangan yang berpotensi. Jika lelaki meminta seorang gadis untuk makan malam lilin romantis, ia melambangkan bahawa dia mahu anda mengenali dia dengan lebih baik. Wanita menawan lelaki dengan makanan. Ini adalah strategi nenek lama yang berkuasa sehingga kini. Memasak hidangan lazat adalah hadiah murah dari wanita tetapi menjadi hadiah mahal untuk lelaki. Dan bukan wanita sahaja yang boleh sediakan makanan untuk lelaki, lelaki juga boleh masakkan makanan untuk wanita kesayangannya. Berikan sidia dengan hadiah makanan murah tetapi sedap, selamat mencuba!

Okay, macam mana? Menarik kan? Saya harap artikel ini dapat membantu anda dalam mencari hadiah untuk pasangan anda. Sehingga berjumpa lagi pada artikel yang lain. Bye!