single's heart

5 Tempat Paling Seronok Untuk Berdating :)

5 Tempat Paling Seronok  Untuk Berdating :)

Apabila sedang dalam hubungan bercinta, semestinya akan ada rasa mahu keluar bersama untuk meluangkan masa yang selama  ini sibuk dengan pekerjaan mahupun kolej.   Ada sesetengah pasangan bercinta pasti akan pergi ke tempat yang esklusif untuk lebih merasa bahagianya ada pasangan yang sama sepadan minat mereka.  Jika berkemampuan lebih dan rezeki yang lain apa salahnya kan. hehehe. Untuk anda yang mahukan simple dan lebih-lebih lagi boleh berjimat,  pasti anda sedang merancang mahu ke mana-mana yang tidak perlu pun menggunakan duit yang banyak.  Berbelanja itu haruslah bijak ketika dengan sesiapa sahaja pun kan?

 

Oleh itu,  Buku Hati ini akan memberikan anda rancangan ke tempat pilihan yang simple dan sesuai sekali untuk menjimatkan duit anda.  Ramai berpendapat simpan duit untuk kahwin tidak semestiny cuma berkurung diri dan tidak kemana-mana sahaja kan. hehehe Selamat mencuba!

 

 

  1. Berkelah Di Waktu Petang

Selalu sahaja anda asyik ke shopping mall dan tawaf sekeliling mall tersebut tanpa tahu arah tuju.  Mahu berbelanja dengan kekasih anda juga duit perlu disekat untuk kepentingan lain.  Jadinya apa kata anda dan kekasih meluangkan masa dengan pergi berkelah di tempat yang tenang  dan simple ini.

 

 

                                                                                                                     tbme.yeahbetty.com

 

 

Berkelah dengan kekasih anda adalah perkara yang sangat romantik sekali kebenarannya.   Anda juga boleh bergosip dengannya.  Disamping, itu anda menatap lah muka si dia selepas sudah lama tidak bersua muka.  Jangan pula anda selalu berjumpa dengannya dan anda menatap habis diri nya atas sebab rindu.  Itu namanya mengada tau! hahahaha.  Jadinya berkelah adalah salah satu tempat dan rancangan yang sangat simple dan romantik untuk anda dan pasangan meluangkan masa.  Sejurus itu, jimatlah duit anda kannnn 🙂

 

 

2.   Lakukan Hobi Yang Esktrem   

Anda dan pasangan mempunyai minat yang sama dan hobi yang lasak?  apa kata dihujung minggu yang tidak sibuk, anda dan pasangan pergilah ke bukit atau unung untuk mendaki.  Catatkan jalan perjalanan  bajet anda supaya duit tidak keluar lebih.  Selain itum mendaki adalah perkara yang sihat.  Anda dan pasangan pasti akan dapat kurangkan stress anda.  Kerana fakta menyatakan bersukan mampu menyihatkan anda.  Cuma Hobi seperti ini memerlukan mental dan fizikal yang kuat.  Sebab itu anda dan pasangan haruslah mempunyai minat yang sama.

 

 

                                                                                                                       phinemo.com

 

 

Untuk selanjutnya.  Tempat berdating lain pula adalah seperti berkayak.  Tidak semestinya dating anda perlu dengan perkara yang biasabiasa sahaja tau.  Berkayak juga salah satu perkara dating yang best dan menghiburkan.

 

Perkara seperti ini juga dapat menyihatkan hubungan anda daripada sebarang pergaduhan atau apa sekali pun. Malah pasti hubungan anda berkekalan sampai ke bila sekalipun.

 

 

                                                                                                                       noarsraft

 

Jadinya, selepas ini ubah lah perancangan anda daripada asyik ke shopping mall sahaja ke tempat beriadah yang sihat seperti ini.

 

 

3.      Berdating di Zoo

 

Anda peminat haiwan?  Pasangan anda juga sukakan haiwan?  haa, datang lah berdating ke zoo ataupun pusat penjagaan haiwan.  Banyak sahaja tau tempat menarik di dalam zoo.  Anda boleh pergi ke bahagian haiwan eksotik seperti ular jika anda berminat dengan ular.  Jika anda sukakan kecomelan haiwan.  boleh lah ke arah monyet, panda dan juga kucing. hehehe hubungan anda dengan pasangan pasti akan rapat jika ada sebarang silap kecil.  Bersiar di zoo adalah tempat dating yang menarik tau!

 

 

                                                                                                                      bm.cari

 

 

                                                                                                     balitourdirekt.com

 

Untuk pengetahuan anda,  berdating di zoo ini adalah hal yang sangat seronok jika dibandingkan dengan hanya duduk dirumah dan melayani pasangan anda melalui chatting sahaja tau.   Jika sekal anda pergi ke tempat seperti ini pasti akan akan ulangi lagi .   Jimat pun jimat juga wang anda .

 

 

4.  Perpustakaan

 

Pati anda cuma menganggap perpustakaan ini cuma tempat orang yang bosan dan pandai sahaja kan?  huhuhu bagi anda yang sedang bercinta, apa salahnya luangkan masa mentelaah buku-buku yang sedia ada diperpustakaan itu.  Anda dan pasangan bukan sahaja boleh berjumpa di tempat seperti itu. Malah dapat menambah ilmu bersama-sama.

 

 

                                                                                                                lradou.com

 

 

Selain dari itu, anda boleh mengulang kaji bersama- sama dengan kekasih anda itu untuk berjaya bersama- sama.  Perkara seperti ini sangat di alu-alukan dan hubungan anda adalah pasangan yang sihat dengan positif minda.  Jika hobi sememangnya suka dengan perpustakaan, apa salahnya kan.

 

 

                                                                                                     videoblocks.com

 

Jika pasangan anda adalah punca anda seorang yag rajin dan bersemangat untuk berjaya.  Apakata gunakan tempat dating diperpustakaan ini sebagai sumber anda untuk mentelaah ilmu dan berjaya.

 

5.    Makan

 

Anda dan pasangan sudah pun melakukan aktiviti seperti diatas ditempat yang menarik sebagai destinasi dating anda.  Jadiya, tempat seperti ini pasti akan membuatkan anda dan pasangan bakal menjadikannya sebagai tempat tetap untuk anda dating dengan si dia.

 

 

                                                                                                         miszjanuary

 

 

Ya, kenapa dengan makanan ya?  haaaa jawapannya tempat makan lah! hahaha tempat makan adalah tempat yang paling fleksibel dan paling syok sekali untuk berdating dengan pasangan anda itu.   Lagipula tempat itu ada wi-fi.  Jadinya, tentulah lebih seronok.

 

 

                                                                                                                     pinterest.com

 

Jika tidak mahu dengan makan benda yang berat.  Datinglah dengan pasangan anda dikafe  yang ringan.  Malah minum seperti kopi mahupun hot coklat di tempat yang dingin sejuk amatlah seronok dan tidak stress.  Jadinya, tukarlah plan anda ke tempat sebegini. heheheeh

 

Jadi nya,  apa kata pandangan anda?  Nampak simple tapi seronok kan?  Dengan semua tempat diatas ini, anda boleh meluangkan masa yang berharga dengan pergi ke tempat tersebut dengan pasangan anda.  Anda juga boleh melakukan aktiviti bersama minat pasangan anda itu.  Jadinya teruskan mencuba.  Tidak cuba tidak tahu tau. huhuhu semoga bermanfaat untuk anda.  selamat mencuba dengan baik ya!

Sekian.