single's heart

6 Tanda Jelas Lelaki itu Sedang Mengorat Anda

6 Tanda Jelas Lelaki itu Sedang Mengorat Anda

Godaan memberikan rasa hangat, rasa berbunga-bunga dihati dan juga boleh rasa kejutan elektrik melalui urat anda. Apabila seorang lelaki yang anda benar-benar tertarik dengannya telah mengorat anda, anda akan rasa teramatlah bertuah kerana susah nak jumpa seseorang yang anda minat juga meminati anda. Kecuali, macam mana jika anda tidak tahu dia betul-betul tertarik dengan anda ataupun tidak? Saya tahu bagaimana ia mengelirukan apabila anda berfikir lelaki itu sedang mengorat anda tetapi anda tidak pasti. Adakah dia hanya layan baik atau dia betul-betul tertarik pada anda? Ia boleh menjadi lebih teruk lagi jika di telefon, macam mana anda nak dapatkan kepastian sama ada dia memikat anda melalui mesej? atau hanya sekadar kawan atau hanya inginkan pertolongan daripada anda. Tapi kemudian anda meragui diri anda dan tertanya-tanya jika anda hanya berhayal.

 

herinfinity.com

 

thequestion.ru

 

Dan mari kita kembali ke alam nyata, membaca bahasa tubuh agak sukar. Sukar untuk pasti jika seorang lelaki itu benar-benar tersenyum kepada anda kerana anda kelihatan comel dan lucu atau kerana anda mempunyai sesuatu yang terperangkap dalam gigi anda. Dan kesimpulannya, anda akan dibelenggu perasaan kerana asyik memikirkan perkara yang tak pasti. Anda mula meneliti setiap perkara yang dia lakukan sekiranya anda terlepas beberapa isyarat jelas dia tertarik kepada anda dan anda cuba melakukannya tanpa nampak seperti beria-ria. Anda tidak perlu seperti itu. Apa yang perlu anda buat ialah mencari tanda-tanda ini. Mari kita lihat tanda-tanda yang saya nyatakan dibawah.

 

Melalui mata dan senyuman

Mata tidak dapat menyembunyikan apa-apa. Sekiranya seorang lelaki sedang menggoda anda, cara yang paling jelas untuk difikirkan jika dia tertarik kepada anda adalah melalui pandangan mata. Senyuman yang menggembirakan bersama dengan rupa seksi benar-benar boleh mengatakan semuanya. Anda hanya perlu pandang matanya jika berbual dengannya dan lihat sama ada sidia melihat anda dengan mata yang tidak lekang memandang anda dan membawa bersama senyumannya.

 

thefashionisto.com

 

Sentuhan fizikal

Adakah anda menyedari bahawa dia kadang-kadang sentuh atau buat-buat seperti tersentuh dalam apa-apa cara yang mungkin? Walaupun dia hanya cuba bergurau dengan anda, sentuhan mudah atau cuitan bermakna sesuatu kerana ia tentang semua perkara kecil yang boleh jadi tanda sidia selesa bersama anda dan menyukai anda. Sentuhan yang dimaksudkan ialah sentuhan di tangan, bahu dan bukannya bahagian yang sensitif ataupun privasi. Dia tidak melakukan apa-apa dan hanya ingin melindungi anda serta menghormati anda.

 

dating.lovetoknow.com

 

Panggilan tengah malam

Adakah dia mencari alasan untuk menghubungi anda? Mari kita ulangi, adakah dia sentiasa berjaya mencari sesuatu untuk memberitahu anda terutamanya pada tengah malam? Panggilan lewat malam pasti bermakna dia sedang memikirkan anda dan dia tidak boleh menyembunyikannya. Siapa ja yang mahu menelefon kita pada waktu lewat malam jika bukan orang yang sayangkan kita ataupun fikirkan kita? Jika anda mendapat panggilan telefon pada lewat malam daripada lelaki kenalan anda, kemungkinan besar dia menyukai anda.

 

shutterstock.com

 

Sentiasa memberi mesej

Cermin dengan teliti gadis teks sidia! Sesetengah orang hanya menunjukkan sikap ambil berat mereka melalui menghantar mesej, sebagai contoh memastikan anda sampai dirumah dengan selamat dan perkara seperti itu. Juga, apabila anda mendapat teks secara rawak seperti ‘awak kelihatan cantik hari ini’ pastinya menunjukkan bahawa dia mempunyai minat pada anda. Sidia tidak lekang menghantar mesej kepada anda kerana ada sahaja perkara yang sidia ingin beritahu anda. Tidak syak lagi sidia memang meminati anda.

 

bolde.com

 

Bergurau selalu

Apabila seorang lelaki berminat dengan anda, tanda yang pasti adalah apabila dia cuba untuk membuat jenaka di sana sini. Kerana begitu ramai orang tahu bahawa gadis-gadis jatuh cinta dengan lelaki pandai melawak, anda akan mendapati seorang lelaki yang berkongsi banyak lawak jenaka untuk menarik perhatian anda. Cara dia membuat jenaka tidak menyakitkan hati anda dan hanya ingin menghiburkan anda serta membuat anda lebih selesa dengannya. Pickup line juga menjadi kegemarannya apatah lagi jika sidia sememangnya ingin meluahkan perasaannya terhadap anda.

 

lepetitjournal.com

 

Teliti dan tahu benda-benda kecil tentang diri anda

Kita semua tahu bahawa kebanyakan lelaki mempunyai perhatian yang sangat sedikit kepada perkara-perkara yang kecil. Jadi, pastikan anda betul-betul menghargainya apabila dia perasan perubahan pada diri anda seperti potongan rambut baru anda atau cara anda melakukan solek mata anda. Dia mesti jelas menyukai anda untuk sentiasa perasan dengan perubahan kecil yang anda lakukan. Dengan pujian yang diberikannya kepada anda adalah cara untuk mengetahui cara istimewanya terhadap anda.

 

ritely.com

 

Okaylah, saya harap tanda-tanda yang saya berikan diatas dapat membantu anda tahu tanda-tanda seorang lelaki itu sedang berminat dan memikat anda ataupun tidak. Barulah anda tidak sentiasa keliru dan perasan apabila ada seseorang lelaki mendekati diri anda. Yalah, takut malu dibuatnya apabila kita seorang sahaja yang perasan lebih dan bagi hindari diri daripada asyik ingat mereka ingin mengenali diri kita lebih daripada kawan. Ada yang ingin menjadi kawan kita sahaja dan ada juga yang mencuba untuk memikat. Jadi, kena pandai bezakannya ya. Baiklah, jumpa anda lagi pada artikel yang lebih menarik. Bye!