single's heart

Bahagian Lelaki Yang Memikat Hati Wanita…..

Bahagian Lelaki Yang Memikat Hati Wanita…..

Setiap wanita yang solo dan mahukan pasangan akan datang, pasti mempunyai ciri-ciri yang diinginkan.  Kebiasaannya yang mempunyai ciri-ciri sendiri ini adalah wanita yang ber ‘ title’ puan, boss, mem dan juga mempunyai standard diri yang tinggi.  Tetapi wanita yang biasa selain dari itu juga mempunyai minat yang berlainan terhadap lelaki ini.  Jadinya, lelaki selain dari hati, bahasa, sopan santun dan juga sikap yang memikat hati para wanita ini, terdapat bahagian lelaki juga yang mampu membuatkan wanita cair dan jatuh hati terhadap mereka.

 

Haaaaaa! jangan fikir negatif dahulu tau.  huhuhuhu.  blog kalini pula mempamerkan anda mengenai ciri – ciri bahagian fizikal lelaki yang membuatkan wanita tertarik melihatnya.

Jika mahu tahu selanjutnya cubalah anda menyepikan diri dengan artikel seronok ini sebentar.

 

Bahagian lelaki yang pertama adalah :

  1.  Mempunyai Kaki Yang Panjang

Setiap lelaki juga sangat menginginkan diri mereka kelihatan sempurna.  Tetapi perlulah terima hakikat bahawa setiap manusia tak kira jantina ini mempunyai kekurangan dan kelebihan masing-masing.  Kebiasaannya lelaki ynag mempunyai kaki yang panjang ini selalu orang akan menyifatkan dia seorang model ataupun ahli sukan.  Huhuhu tetapi ada juga lelaki yg berkaki panjang selain dari pekerjaan tersebut.

 

 

                                                                                                                                                  monika

 

 

Wanita juga kebanyakannya sukakan lelaki berkaki panjang ini kerana mereka mengatakan lelaki yang berkaki panjang sangat bergaya dan ‘smart’ apabila menggayakan seluar slack.

 

 

                                                                                                                                         womantalk.com

 

 

Jadinya tidak peliklah jika anda silelaki yang berkaki panjang ini menjadi tarikan para wanita.  Malah ada juga wanita yang nakal melihat lelaki berkaki panjang ini dengan senyap tau!  hehehehehe

 

2.    Dada Bidang Yang Luas

 

Hasil uji yang teliti menyatakan bahawa wanita amatlah suka dan minat dengan lelaki yang berdada bidang.  Lelaki yang dada bidang ini nampak sangat tegap dan juga kacak bagi wanita.  Jadinya tak aneh lah jika wanita ini menyukai lelaki yang bercirikan dada bidang ini.  Dada bidang juga menunjukkan bahawa lelaki tersebut seorang yang kuat dan perkasa.

 

 

                                                                                                                                                           lelakisihat.com

 

Malah ramai juga menyatakan lelaki berdada bidang ini seorang yang protektif.  Ia nya mampu melindungi wanita dari apa jua keadaan yang tak diingini.  Ada juga wanita suka dengan dada yang sasa.  Hal ini juga adalah amat penting kerana bukan senang mahu membuatkan dada lelaki ini bidang dan sasa.  Kerana perkara itu agak sulit untuk lelaki.

 

Ia nya perlulah senaman yang kuat dan sihat serta pemakanan yang seimbang.  Oleh itu, normal lah bagi lelaki yang berdada bidang ini amatlah diminati oleh wanita.

 

3.    Berkepala Botak

Selain daripada ciri lelaki yang bertubuh sasa, kaki panjang dan sebagainya.  Ada juga wanita yang mengidamkan lelaki yang ala-ala Vin Diesel iaitu berkepala botak.  Pada wanita, lelaki yang berkepala botak ini sangatlah seksi dan versatil bagi wanita.

 

 

                                                                                                                                           cari.com

Lelaki yang berkepala botak ini juga sangat macho jika digayakan dengan betul.  Malah, kriteria lelaki seperti ini kelihatan garang dan kemas kerana tidak perlu bersusah payah menjaga perapian rambut. hehehehe

 

3.  Mata Yang Galak

Ada juga yang berpendapat wanita sangat suka lelaki yang mempunyai rupa yang kacak kerana dari segi satu hal. Salah satu bahagian lelaki yang memikat wanita adalah dengan lirikan matanya yang galak.  Segelintir wanita sukakan lelaki yang  cantik matanya.  Kerana mereka menganggap kekacakkan lelaki adalah dari matanya.

 

 

                                                                                                                                       pinterest.cl

 

Ada juga wanita yang takutkan lelaki bermata galak ini diatas sebab seperti jahat, nakal dan sebagainya.  Tetapi jangan lah berfikir terusan seperti itu, kerana setiap manusia adalah kebaikannya haruslah dilihat dari hati dan perbuatannya. Mata yang cantik ini adalah bonus untuk tambah nilai kekacakkan pada wajah lelaki.   Oleh itu, ciri lelaki bermata galak ini menjadi kriteria lelaki yang wanita idamkan.

 

4.  Gigi Yang Ideal

Siapa juga wanta yang tidak cair dengan sebaris gigi yang cantik yang dipamerkan oleh lelaki dengan sebuah senyuman.  Walaupun senyuman lelaki cuma sikit sahaja tetapi dengan gigi yang rata dan cantik mampu membuatkan wanita jatuh hati.  Setiap manusia juga pasti akan berfikiran sebegitu rupa tau.  heheehehehe.

 

 

                                                                                                                                                              thelist.com

 

5.   Kebersihan Diri 

 

Semestinya hal ini adalah yang paling penting sekali untuk lelaki semua.  Setiap orang tentu sahaja ada masa mereka harum dan ada masa mereka berbau agak hangit sedikit.   Tetapi dengan menjaga kebersihan diri.  Wanita pasti akan suka untuk berbual dan mendekatkan diri dengan anda.

 

 

 

                                                                                                                                                              lelakisihat.com

 

Semburkan minyak wangi yang tidak terlalu banyak.  Jika mahukan bau kekal lama. sembur sahaja di bahagian nadi, leher dan juga belakang badan anda.  Lelaki juga perlulah memanjakan diri anda di spa ataupun berendam dengan air yang berbau haruman bunga.   Haaaa bukan waniita sahaja yang boleh berbuat sebegitu tau. huhuhuhu

 

 

                                                                                                                                                   maskulin.com

 

Okay semua, itulah dia bahagian lelaki yang mampu memikat hati wanita.  Yela tidak semua wanita sukakan kesemua bahagian lelaki dalam satu masa tau.  Terkadang dengan satu lirikan mata sahaja sudah mampu membuatkan wanita berasa  minat dengan sang lelaki.

Baiklah semoga artikel ini memberi banyak manfaat kepada diri anda ya.

Selamat menjadi diri sendiri!  byee….